Pieksämäen
Isännöintitoimi Oy

Taloyhtiön sivut

Kirjaudu taloyhtiösi kotisivuille yllä olevasta linkistä. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, tarvitset tunnistautumista varten pankki- tai mobiilitunnukset.

Grillaaminen parvekkeella

Tarkistakaa oman yhtiönne hallituksen antamat ohjeet grillaamisesta!

Laki ei estä
Usein taloyhtiöissä vallitsee harhakäsitys, että parvekegrillaaminen olisi lain mukaan kiellettyä. Mikään laki ei kiellä grillausta, kunhan siitä ei aiheudu paloturvallisuusvaaraa. Avotuli on paloturvallisuuden vuoksi parvekkeille luonnollisesti kielletty. Kertakäyttögrilli rinnastetaan avotuleen eli sitä ei saa käyttää.
Huoneiston parveke kuuluu osakashallintaan. Osakkaalla tai huoneiston haltijalla on oikeus käyttää parveketta haluamallaan tavalla edellyttäen, ettei asunto-osakeyhtiölle tai talon asukkaille aiheudu toiminnasta haittaa tai häiriötä.

Järjestyssäännöissä usein kielletään
Taloyhtiön järjestyssäännöissä grillaaminen usein kielletään. Järjestyssäännöillä ei kuitenkaan ole mahdollista rajoittaa normaalia asumista, johon grillaus kuuluu. Vaikka grillaus kiellettäisiin taloyhtiön järjestyssäännöissä, ei se ole sellainen rikkomus, jonka perusteella taloyhtiöllä olisi oikeus ottaa huoneisto hallintaansa.
Eri asia on, jos taloyhtiössä on puurakenteiset parvekkeet. Silloin hiili- tai kaasugrillistäkin voi aiheutua todellinen paloturvallisuusvaara.

Isännöinnin ja hallituksen kannattaa laatia suositus/ohjeistus asukkaille siitä, minkälaisella grillillä ja milloin taloyhtiössä voi grillata. Ohjeet kirjataan taloyhtiön järjestyssääntöihin.

Lomakkeet

Osakkaan muutostyöilmoitus (pdf-lomake).

Lataa tästä pdf-muotoinen lomake omalle koneellesi. Täytä lomake, tulosta tai tallenna ja lähetä sähköpostilla isännöitsijälle.